Novice

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1586277134447{padding-right: 30px !important;padding-left: 30px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1586277049712{background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: contain !important;}”][vc_separator][vc_column_text]6.4.2020

Mnenje na trenutno stanje, ki je močno opažen v gospodarstvu. Vzemite stvari v svoje roke!

Spoštovani!

Opazili smo, da so podjetniki močno zategnili ročno zavoro in se potegnili nazaj. Po pregledu in pogovorih se je večina odločila za ukrepe odlogov in čakanja. Menimo, da v tem trenutku to ni dobro za gospodarstvo in na splošno za vse ljudi. Pomembno je, da iščete rešitve in se v teh trenutkih osredotočate na razvoj, na pripravo planov in projektov. Slabo je, če čakate pomoč države in drugih pristojnih organov. Začnite sami ukrepati in iščite rešitve kako bi lahko prebrodili to krizo tako, da si ne ustvarjate še dodatnih dolgov. Plačujte redno svoje obveznosti, se dogovorite za odloge z bankami brez obresti za dobo 12 mesecev, seveda prilagodite poslovanje tako, da boste likvidni. Dodatno predlagamo, da se koristijo nove ponudbe – banke in določeni skladi so razpisali sredstva prav za ta namen. Poceni so, koristite jih in z dobrim planom poskrbite, da boste s tem denarjem prebrodili krizo in še vlagali v razvoj. To je zelo pomembno saj, ko bo te panike glede virusa konec, boste vi za delo pripravljeni, imeli boste vse plačane obveznosti za nazaj in lahko boste takoj likvidni s tekočim poslovanjem.

Tisti, ki vas je strah in se bojite koristiti denar, ker imate občutek, da ga mogoče ne boste potrebovali predlagamo, da ga prav tako koristite. Denar je ugoden, možen je moratorij in v kolikor se izkaže, da ga res ne boste potrebovali, ga preprosto vrnete oz poplačate kredit. Strošek je del obresti, ki jih boste za ta čas plačevali, vendar je to zanemarljiv strošek, glede na sredstva in varnost, ki jih boste imeli.

Problem predvsem vidimo v tem, da ko se pričnejo neplačila, se na eni strani nabirajo dolgovi, na drugi se sproži verižna reakcija, ker so tudi ostali primorani delati enako. In to ustvarja krizo, ki bo sledila.

Kriza ni virus, krizo si bomo ustvarili sami v nadaljevanju, če si ne bomo pomagali in imeli rešitve ter vlagali v razvoj.

V kolikor potrebujete nasvet nas pokličite, z veseljem se bomo pogovorili in pripravili plan za naprej.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Iztok Rekelj[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]23.03.2020

Spoštovane stranke!

V preteklih devetih dneh, se nam je življenje malo obrnilo na glavo. Če dodam prispodobo imam občutek da smo vsi pritisnili pavzo in se postavili v v nevtralno pozicijo oziroma bolje rečeno v »freez«. Nihče ne ve koliko časa bo vse skupaj trajalo, mogoče mesec dni mogoče celo pol leta…, medtem pa gre življenje mimo nas in ga lahko zgolj opazujemo kako hlapi. Izkoristimo ta čas in potegnimo iz dane situacije največ, okrepimo odnose, izkoristimo tehnologijo, prilagodimo se – poglobimo se v REŠEVANJE in ne v ČAKANJE. Ne pustimo da bo tako do konca pandemije.

Pošiljamo vam zanimiv posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=ywuse55qU2A, upam da od vam bo pomagal odpreti oči in pokazal pravi pogum, vero in moč vere, da naredite nekaj dobrega.

Iz finančnega vidika, vsi tisti, ki ste trenutno na čakanju, ne vrzite puške v koruzo in izkoristite čas, uredite stvari za katere imate sedaj čas ter poiščite nove možnosti, dejavnosti, hobije( »the best job is well paid hobby«). Morda celo zaposlitev svojih sanj, pripravite si plan, ne čakati, da vas situacija vodi, bodite vi kreator situacije. Za zgled vam dajem našo skupino in našo fleksibilnost prilagoditve. Vsak dan izvajamo delo naprej, imamo dnevne sestanke preko skypa/ webex-a, iščemo rešitve za nadaljnji razvoj skupine in za naše stranke. Ogromno naših strank se je v tem času obrnilo na nas in pomagali smo jim z moratoriji, podjetjem s svežim kapitalom, saj smo mnenja, da se ne smemo ustaviti, ampak delati prilagojeno v okvirih možnosti naprej. Dnevno iščemo možnosti kako vam olajšati trenutno situacijo, da boste lahko mirni, kreativni in da boste uživali v toplini svojega doma. Namesto da se jezite nad visoko najemnino, nad tem, da država ne pomaga, kar nam je že vsem v naprej znano. Veliko vas je, ki vam varnost predstavlja ogromno, kaj pa je pravzaprav varnost? Ne smemo je zamešati s cono udobja, kar se velikokrat zgodi.

Zanimiv primer…

Stranka plačuje najemnino + stroške v višini 750 eur/mesečno, kar je vnaprej predviden strošek (vam bo najemodajalec zamrznil najemnino za 12 mesecev, verjetno kateri že, če je stanovanje v občinski lasti, če pa je v privat lasti mu najemnina predstavlja vir zaslužka in žal v večini primerov ne odstopajo od plačila najemnine). Malo pred karanteno je imela stranka odobreno posojilo za nakup stanovanja. Njena odločitev je bila, da se zaradi »krize«, ki bi lahko sledila odločila, da odstopi od nakupa. Tako ji je ostala najemnina katero ji najemodajalec ne želi zamrzniti, poleg tega je sledila izguba službe. Če se ne bi ustavila in sledil svojim sanjam bi poleg nakupa stanovanja sedaj lahko dogovorili tudi moratorij kredita, kar pomeni, da bi imela svoje lastno stanovanje in še odlog plačila, da bi »krizo« lažje prebrodila.

Zaključek je preprost, varnost imamo v sebi, delajmo, ustvarjajmo, kreirajmo in si upajmo razmišljati izven okvirjev. Predvsem pa se posvetujte z našo R skupino, ki vam bo svetovala tako, kot je za vas najboljše in bili ob vas, ko je vse dobro in tudi kdaj, ko ne bo. Sedaj je pravi čas, da postavite močne temelje za naprej.

Z veliko mero spoštovanja in odgovornosti vas lepo pozdravljam.

Jure Klopčič[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]17.3.2020

Takoj ukrepajte in si zagotovite mirno prihodnost!
Stanje v katerem smo se znašli je izredno nestabilno, nihče ne ve kakšno bo stanje v prihodnosti in kako se bodo stvari v prihodnosti odvijale. Zato poskrbite za svojo prihodnost, vzpostavite kontakt z bankami in jim po telefonu in po mailu sporočite svoje skrbi, predlagajte pomoč, ki bi jo želeli in naj vam pomagajo sedaj.
Pripravite se, ukrepajte in ne prepuščajte odločitve in odgovornosti drugim. V kolikor potrebujete pomoč, nasvet glede ureditve nastale situacije nas pokličite in z veseljem vam bomo pomagali. Našim rednim strankam smo že predlagali rešitve in se dogovorili z bankami za pomoč v obliki revolvinga, moratorija kar ocenimo, da je za posamično stranko najboljše.
Zaradi naše fleksibilnosti in posledično hitrega prilagajanja glede na razmere na trgu, smo vzpostavili sistem dela, ki nam omogoča normalno delo preko video klica, maila in telefona. Naše storitve se nemoteno izvajajo naprej in lahko računate na nas. Veseli bomo vašega klica in vam svetovali glede na oceno vašega stanja.
Ostanite zdravi, poskrbite zase in za druge.
Iztok Rekelj

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]